7 způsobů, jak se zbavit čelových vrásek

Vrásky na čele a jemné linky jsou přirozenou součástí života. Ve skutečnosti jsou pro většinu lidí jedním z nejčastějších problémů v péči o pleť. Co tedy způsobuje jemné linky a vrásky?

S přibývajícím věkem se pokožka vysušuje, stává se méně pružnou a tenčí, což znamená, že ztrácí schopnost chránit se před poškozením. To vede ke vzniku vrásek, rýh a jemných linek na čele. Ke vzniku vrásek a jemných linek na čele, které se s přibývajícím věkem prohlubují, přispívají také mimické projevy, jako je mračení, mžourání nebo smích.

Dobrou zprávou je, že existuje mnoho dostupných metod, které můžete použít k redukci vrásek, rýh a jemných linek na čele. Přečtěte si, jak se zbavit vrásek na čele.

Proveďte některé změny ve svém životním stylu

Zbavit se vrásek na čele neznamená, že musíte podstoupit drahé ošetření. Ke snížení výskytu vrásek a jemných linek mohou stačit některé jednoduché změny životního stylu. Zde je několik změn, které mohou pomoci zbavit se vrásek na čele.

  1. Zlepšete svůj jídelníček: Vyvážená a zdravá strava může výrazně zlepšit zdraví vaší pleti. Pokud je to možné, měli byste do svého jídelníčku zařadit více zeleniny a ovoce, abyste tělu dodali antioxidanty. Antioxidanty mohou pomoci zvrátit oxidační poškození kůže a zároveň hrají klíčovou roli při zpomalování viditelných známek vrásek na čele. Kromě antioxidantů byste měli také zvýšit konzumaci studenovodních ryb, například lososa, protože obsahují vysoké množství omega-3 mastných kyselin a bílkovin. Snažte se také co nejvíce vyhýbat rafinovaným cukrům a sacharidům, protože mohou vést k zánětům kůže, jejímu ochabování a vzniku vrásek.

  2. Pravidelně cvičte: Pravidelné cvičení hraje důležitou roli při udržování zdravého životního stylu. Také může podpořit krevní oběh v těle a zvýšit pružnost pokožky, čímž pomáhá zvrátit vrásky na čele. Velmi prospěšná může být 30-minutová procházka denně v kombinaci s mírným kardiovaskulárním cvičením.

  3. Dostatek spánku: Pokud nespíte dostatečně, vaše tělo produkuje nadměrné množství kortizolu, který postupně rozkládá kožní buňky, což vede k hlubším vráskám. Na druhou stranu dostatečný spánek v noci umožňuje tělu produkovat lidský růstový hormon, který může pokožku obličeje učinit pružnější a zároveň redukovat vrásky. Pokud je to možné, snažte se každou noc spát alespoň 8 hodin.

  4. Přestaňte kouřit: Víte, že kouření může také přispívat ke vzniku vrásek v obličeji? Kouření cigaret může poškodit elastin a kolagen v pokožce. Časem vaše pokožka nakonec ztratí svou pružnost a vrásky na obličeji budou výraznější.

  5. Najděte si chvíle na odpočinek: Stresu se sice nelze vždy vyhnout, ale jeho nadměrné množství může vést k tvorbě vrásek v obličeji. Ačkoli je téměř nemožné žít bez stresu, existuje několik metod, které vám mohou pomoci snížit úzkost, stres a obavy. Od dechových cvičení přes jógu, psaní deníku až po procházky po okolí - musíte najít způsoby, jak stres ve svém životě snížit. A když se vám to povede, snížíte tím i vrásky na své pleti.

Domácí ošetření

Pokud jde o zbavení se vrásek, většina lidí se obrací na kosmetiku a krémy proti stárnutí. Tyto krémy jsou však nejen drahé, ale mohou také obsahovat škodlivé chemické látky. Naštěstí se vrásek na čele můžete zbavit i pomocí přírodních metod a domácích prostředků, jako jsou např:

  1. Vaječné bílky: Vaječné bílky jsou účinným domácím prostředkem proti vráskám. Při této metodě stačí v misce rozšlehat několik vaječných bílků, nanést je přímo na pokožku a poté ji lehce masírovat. Nechte je na pleti působit alespoň 15 minut. Poté byste je měli smýt vodou. Vaječné bílky obsahují bílkoviny a vitaminy E a B, které přirozeně zacelí vaše jemné linky a vrásky.

  2. Olivový olej: Olivový olej obsahuje přírodní hojivé složky, které mohou pomoci zmírnit vrásky. Každý večer si před spaním promasírujte obličej několika kapkami oleje a vždy se probudíte s pružnou a jemnou pletí. Pokud to budete dělat pravidelně, tón vaší pleti se zlepší vrásky postupně zmizí.

  3. Citronová šťáva: Citronová šťáva obsahuje vitamin C, který vám pomůže zbavit se vrásek na čele přirozenou cestou. Stačí jen nakrájet citron na plátky a poté vymačkat trochu šťávy do vrásek a masírovat je. Nenanášejte však příliš mnoho citronové šťávy, protože by mohla podráždit vaši pokožku.

  4. Aloe vera:  Kyselina jablečná obsažená v aloe vera může pomoci zvýšit pružnost pokožky a vyrovnat vrásky. Pro zvýšení účinnosti můžete aloe vera smíchat s olejem s obsahem vitaminu E.

  5. Kokosový olej: Když na pleť nanesete kokosový olej, vyplní mezery a vaše pleť bude vypadat hladší. Pravidelná aplikace kokosového oleje také pomůže vaší pokožce udržet více vlhkosti, takže váš obličej bude působit plnějším dojmem. Kokosový olej je rovněž účinným prostředkem k ošetření suché pleti.

  6. Mrkev: Mrkev obsahuje vitamín A a beta-karoten, které podporují tvorbu kolagenu, a tím pomáhají udržet vaši pleť bez vrásek a hladkou. Stačí uvařit několik mrkví, vytvořit z nich pastu a tu pak nanést na obličej.

Používejte opalovací krém každý den

Nadměrné a nechráněné slunění může mít negativní účinky na vaši pokožku. Například se zvyšuje riziko rakoviny kůže, dochází ke změnám odstínu pleti a rychlejšímu vzniku vrásek v obličeji. Také poškození pokožky působením slunečního záření může způsobit její rychlejší stárnutí.

Pokud se tedy chcete zbavit vrásek na čele, musíte co nejvíce minimalizovat nadměrné vystavování se slunečnímu záření. A pokud musíte pracovat venku, měli byste si na čelo nanášet opalovací krém, který vaši citlivou pokožku ochrání před slunečním zářením.

Podle Americké dermatologické akademie byste měli používat širokospektrální opalovací krém s ochranným faktorem SPF alespoň 30. Pokud se chystáte na výlet do přírody, měli byste kromě opalovacího krému nosit také klobouk se širokou krempou, který zakryje celý obličej.

Udržujte pokožku hydratovanou

Každodenní pití velkého množství vody má pro vaši pleť celou řadu zdravotních přínosů. Zlepšuje tonus pleti, zabraňuje předčasnému stárnutí, snižuje otoky pleti, podporuje rychlejší hojení, zabraňuje vzniku akné, snižuje svědění pleti a pomáhá udržovat rovnováhu pH. Proto je důležité udržovat své tělo každý den dobře hydratované.

Kromě pravidelného pití vody můžete používat také hydratační přípravky pro péči o pleť, které udrží vaši pleť hydratovanou i navenek. Suchá pokožka sice nezpůsobuje vrásky na čele, ale může urychlit a zesílit známky stárnutí, a tím způsobit, že se vrásky na obličeji objeví výraznější.

Chcete-li tedy minimalizovat vysušování pleti, musíte zůstat dobře hydratovaní po celý den a pravidelně používat hydratační séra. Kromě toho, že pomáhají udržovat pleť hydratovanou, mohou některá hydratační séra také pomoci snížit výskyt vrásek, rýh a záhybů v obličeji. Při nákupu hydratačních sér je vhodné vybírat výrobky, které obsahují kyselinu hyaluronovou.

Exfoliujte pokožku každý týden

S přibývajícím věkem se cyklus obnovy pleti zpomaluje z 15 dnů na průměrných 30 dnů. Delší cyklus obnovy následně povede ke zhrubnutí, vysušení a mdlému vzhledu pleti. A právě zde přichází na řadu exfoliace. Zjednodušeně řečeno, exfoliace je odstranění nejsvrchnější vrstvy odumřelých kožních buněk pomocí chemických nebo mechanických prostředků.

Důrazně však doporučujeme vyhýbat se mechanickým exfoliačním přípravkům, jako jsou scruby, protože mohou být k pokožce drsné, což může vést k jejímu dalšímu poškození. Při exfoliaci pleti nejen odstraníte vrstvu odumřelých kožních buněk, ale také odhalíte mladší, živé buňky, které se nacházely pod ní, což má za následek zářivý, živý a mladší vzhled obličeje.

Pokud si exfoliaci provádíte sami, ujistěte se, že pečlivě dodržujete pokyny k výrobku. Ujistěte se také, že po exfoliaci následuje hydratační krém.

Používejte séra proti vráskám

Pokud jste vyzkoušeli výše uvedené metody a nezdá se, že by vám pomohly zbavit se vrásek na čele, pak je čas vyzkoušet séra proti vráskám. Swiss Power sérum proti vráskám je pravděpodobně jedno z nejlepších na trhu. Možná si říkáte, proč byste měli používat právě toto sérum a ne jiné možnosti na trhu. Nuže, Swiss Power je vysoce účinný přípravek proti stárnutí pleti, který je navržen tak, aby chránil vaši pleť a zároveň účinně bojoval proti všem známkám stárnutí, jako jsou skvrny, vrásky, vysušení pleti i ztráta pružnosti.

Toto sérum proti vráskám, které bylo vyvinuto předními světovými dermatology, nabízí denní i noční ochranu, regeneraci i obnovu. Mezi jeho výhody patří:

  • Redukce jemných linek a vrásek v obličeji
  • Vypínání pleti pomocí vytváření kolagenu
  • Zlepšení struktury pleti
  • Ochrana pleti před oxidačním stresem
  • Snížení zánětu kůže

Sérum proti vráskam
Nejrychlejší způsob redukce vrásek a známek stárnutí
Zobrazit produkt
Sérum proti vráskam

Jak vidíte, Swiss Power sérum proti vráskám je účinný prostředek péče o pleť pro ty, kteří se chtějí zbavit vrásek na čele a mimických vrásek. Uživatelé, kteří již tento výrobek použili, potvrdili výrazné zlepšení vzhledu své pleti.

Závěrečné poznatky

Bez ohledu na to, jak dobře o svou pleť pečujete, jemné linky a vrásky na čele mohou potkat každého. Naštěstí nemusíte utrácet tisíce korun, jen abyste se zbavili vrásek na čele. Stačí upravit svůj denní režim, žít zdravějším životním stylem, minimalizovat nadměrné vystavování se slunečnímu záření a provést některé změny v péči o pleť a tón a struktura vaší pleti se výrazně zlepší.

Exkluzivní nabídky pro členy

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte slevu na první objednávku a exkluzivní speciální nabídky a novinky přímo do své e-mailové schránky!