Krása přírody: Šípky

Existuje spousta produktů, výrobci rádi přidávají do svých výrobků spoustu zbytečných přísad, aby zvýšili své ceny a marže, ale to vše jen vytváří zmatek mezi spotřebiteli a zvyšuje alergické reakce, protože čím více přísad máte, tím větší je pravděpodobnost, že budete na něco alergičtí. Což vede k ještě horšímu stavu pokožky než předtím.

Pleť denně pociťuje negativní vlivy prostředí, stres a návštěvy stále dražších kosmetických salonů se většině z nás méně vyplatí.

Pojďme se podívat, proč jsou šípky opravdu tím, co jsme všichni hledali...

Šípkový olej může být skutečnou spásou pro suchou a dehydratovanou pleť, stejně jako pro pleť trpící vyrážkami a podrážděním.

Dokáže zlepšit kvalitu pleti a zbavit ji nedokonalostí díky živinám nabitým vitaminy a pro pleť nezbytnými mastnými kyselinami.

Podívali jsme se, s jakými stavy pleti může šípkový olej pomoci a jak si vybrat ten správný, který opravdu funguje (vsadíme se, že jste to nevěděli!).

Hydratace: Díky své lehké struktuře šípkový olej nepokrývá pokožku mastným filmem jako mnoho přírodních olejů, ale naopak ji dělá hedvábnou a poskytuje jí hloubkovou hydrataci bez zatížení.

Rozjasnění: Přírodní šípkový olej obsahuje velké množství stabilních vitaminů A a C, které přispívají k obnově poškozených kožních buněk. Pomáhá rychle redukovat mdlost pleti a dlouhodobě zlepšuje a oživuje její tón a dodává zdravý lesk.

Stimulace tvorby kolagenu: Kolagen je stavebním kamenem pokožky, který hraje hlavní roli v pružnosti a elasticitě pleti. Pomáhá stimulovat produkci kolagenu a obnovit pružnost pokožky (náš kolagen najdete zde).  

Pomáhá snižovat záněty a kožní vyrážky: Šípky obsahují také vitamin E, který je známý svými protizánětlivými a antioxidačními účinky. Šípkový olej pomáhá zejména zmírňovat podráždění a kožní onemocnění, jako jsou: růžovka; lupénka; ekzém; dermatitida.

Snižuje hyperpigmentaci:  Šípkový olej může při dlouhodobém používání odstranit pigmentové skvrny.

Trpí někdo z vaší rodiny akné? Zejména teenageři mají sklon k aknózní pleti, proto na ně myslete, pokud jim můžete pomoci!

Snižuje výskyt akné:  Šípkový olej působí protizánětlivě a dokáže snížit otoky a hromadění tekutin. Když se tedy kožní folikuly zanítí a vzniknou puchýřky plné hnisu a léze akné, šípkový olej může poskytnout úlevu.

Zbavte se jizev po akné:  Šípkový olej vám také pomůže zbavit se existujících jizev po akné. Testy prokázaly, že šípkový olej je vhodný k léčbě pooperačních jizev. V jedné studii bylo 160 pacientů, kteří podstoupili operaci k odstranění kožních nádorů, rozděleno do dvou skupin.

Který šípkový olej je tedy nejlepší?

Existují čtyři druhy šípkového oleje a ne všechny jsou čistě 100% přírodní a certifikované jako organické. Mezi tyto čtyři druhy patří např: Za studena lisovaný organický, certifikovaný za studena lisovaný, organický dezodorizovaný a rafinovaný.

Jak poznáte, jaký druh šípkového oleje máte?

Šípkový olej lisovaný za studena má přirozeně tmavou barvu. Pokud je olej bezbarvý, obvykle to znamená, že byl extrahován pomocí chemických látek.

Šípkový olej by měl být balen v neprůhledných lahvích, aby se zabránilo reakci UV záření s olejem, která může způsobit ztrátu jeho životních sil.

Organický šípkový olej SWISS+POWER

Šípkový olej je olej lisovaný ze šípků nebo semenných lusků květu růže. Tento šípkový olej se vyrábí z organických rostlin růží, které byly vypěstovány bez použití chemických pesticidů.

Náš bio šípkový olej se vyrábí výhradně lisováním za studena, které zachovává přirozený stav oleje.

S+P BIO šípkový olej je vhodný i pro každodenní péči o pleť, zejména o stárnoucí, dehydratovanou a citlivou pleť. Protože je organický, neobsahuje petrochemikálie ani konzervační látky.  Kromě toho jej lze bezpečně používat i během těhotenství. Vyrovnává tón pleti a zároveň ji zjemňuje, rozjasňuje a vyživuje.

Lehké složení šípkového oleje neucpává póry a nevytváří na obličeji efekt mastné masky, takže jej lze používat až dvakrát denně - ráno a večer. Olej můžete používat samostatně nebo přidat několik kapek do svého oblíbeného hydratačního krému. Šípkový olej neničí make-up, naopak na něj pleť dobře připraví.

Exkluzivní nabídky pro členy

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte slevu na první objednávku a exkluzivní speciální nabídky a novinky přímo do své e-mailové schránky!