Vše, co potřebujete vědět o bambuckém másle

Není pochyb o tom, že přírodní produkty bez chemie jsou pro pleť nejlepší, a proto si můžeme říci více o neuvěřitelných výhodách bambuckého másla pro krásu. Jedná se o pověstnou složku, známou také jako "africké zlato", která je díky svým půvabným vlastnostem oblíbeným produktem mnoha žen a kosmetického světa.

Co je bambucké máslo?

Jedná se o druh tuku získávaný z ořechů bambuckého stromu. Bambucké máslo pochází ze známých semen stromu shea, který roste převážně v západní Africe. Proto je vhodné vyhledávat africké bambucké máslo. Díky svým hydratačním vlastnostem a 100% přírodnímu účinku se v kosmetickém průmyslu stalo oblíbenou složkou krémů, pleťových mlék, olejů a kolínských vod.

Slovo shea znamená "máslový strom", protože je podobné máslu. Domorodí obyvatelé (Pobřeží slonoviny, Mali, Burkina Faso nebo Súdán) ho považují za nejcennější posvátný strom, proto se mu říká "africké zlato".

Podle historických dokumentů prý bylo africké bambucké máslo jednou z oblíbených ingrediencí jedné z průkopnic kosmetického průmyslu v dávných dobách. Sama Kleopatra ho používala ve své každodenní kosmetické péči!

Použití bambuckého másla

Pouze tento úžasný produkt může díky svým hojivým vlastnostem nahradit různé krémy a kosmetiku. Protože má hydratační účinky, může být užitečné jako hydratační krém na rty, jako obnovovač suché pokožky na rukou nebo loktech. Bambucké máslo můžete použít i k ošetření vlasů. Opravuje roztřepené konečky a zabraňuje vypadávání vlasů. Není pochyb o tom, že dvě nejdůležitější přednosti bambuckého másla jsou jeho síla proti stárnutí a jeho léčebné vlastnosti pro hojení pokožky.

Přínosy pro pokožku

  • Může být užitečné během těhotenství a kojení, protože zabraňuje vzniku strií nebo prasklin na prsou v důsledku přirozených tělesných změn.
  • Je jedním z nejlepších regenerátorů buněk a lze jej aplikovat na kteroukoliv část těla, aniž by došlo k poškození zdraví nebo alergickým reakcím.
  • Má protizánětlivé účinky, které zmírňují bolesti způsobené artritidou a revmatismem.
  • Obsahuje vysokou koncentraci vitaminů A a E, které pomáhají vyrovnávat, hydratovat a zklidňovat poškozenou pokožku.
  • Poskytuje extra dávku kolagenu, který bojuje proti známkám stárnutí pleti a zabraňuje jim.
  • Doporučuje se pro sportovce, protože dodává pokožce extra pružnost. Je vhodné provést krátkou masáž před i po cvičení, aby se svaly rychleji zotavily a toxiny opustily tělo.

Přínosy pro vlasy

Při používání bambuckého másla na vlasy můžete těžit i z dalších výhod.

Existují další výhody, které pravděpodobně oceníte, když použijete bambucké máslo na vlasy.

  • Obsahuje vitamin F, který revitalizuje vlasy poškozené povětrnostními vlivy a chemickými látkami.
  • Díky svému olejovitému složení chloupky mizí a je výborným krémem na holení.
  • SKVĚLÝ hydratační krém pro suché a roztřepené vlasy.

Kdo může používat bambucké máslo?

Bambucké máslo může používat kdokoliv v jakémkoliv věku. Obecně se doporučuje pro pleť se známkami stárnutí, a to od 30 let věku, aby se zabránilo šíření vrásek podle věku. Pokud jste mladší než 30 let a máte suchou pleť, můžete malé množství nanést před použitím vašeho oblíbeného opalovacího krému. Všimnete si výrazných změn. Pokud se potýkáte s mastnou pletí, používejte na obličej velmi málo přípravku, jinak ho příliš zvlhčíte a bude mastný. Bambucké máslo je vhodnější používat po večerní čisticí rutině.

Tento výrobek lze považovat za šetrný k různým typům pleti. Nemusíte se ho obávat, pokud máte citlivou pleť. Bambucké máslo je plné přírodních složek, takže pravděpodobnost, že byste při jeho používání pocítili nějaké vedlejší účinky, je velmi minimální. Je vhodné i pro dětskou pokožku. Nezapomeňte si vybrat surové bambucké máslo bez přidaných chemických látek.

Jak používat bambucké máslo

Tento úžasný produkt s bohatými hydratačními vlastnostmi by se měl používat v malých dávkách kvůli své mastné struktuře.

  • Nejprve si naberte malou část a krouživými pohyby ji zahřívejte rukama, dokud se "nerozpustí" a nestane se zcela tekutou.
  • Když malé množství bambuckého másla ztratí svou pevnou strukturu a je zcela tekuté, můžete ho nanést na pokožku. Totéž platí pro použití bambuckého másla na vlasy.

Jaké množství použít

Doporučujeme používat minimální množství. Tato složka má mimořádně vysokou výtěžnost a nemusíte jí použít příliš mnoho, abyste si užili její blahodárné účinky. Pokud máte strie nebo jiné kožní problémy, můžete jej používat třikrát denně, abyste zlepšili stav své pokožky. V případě vlasů můžete před použitím rozpustit malé množství o velikosti hrášku v ruce.

Nežádoucí účinky bambuckého másla

Bambucké máslo obsahuje určité množství přírodního latexu v minimálním množství. U některých lidí může vyvolat četné alergické reakce. Pokud je někdo na latex alergický, doporučuje se před jeho použitím provést alergický test. Surové bambucké máslo může někdy způsobit výsevy na obličeji. Takových případů bylo zaznamenáno velmi málo. Pokud trpíte specifickou alergií, poraďte se před použitím výrobku se svým lékařem.

Alternativy bambuckého másla

Existuje mnoho dalších alternativ bambuckého másla, které můžete použít na svou pokožku. Mezi ně patří například avokádové máslo, máslo Cupuacu, mangové máslo a bambucký olej. Vyzkoušet můžete také nerafinované kakaové máslo. Jezte potraviny obsahující antioxidační vitamíny, které obsahuje bambucké máslo. Ideálními příklady jsou brokolice, špenát, vlašské ořechy, avokádo, borůvky, papája a řeřicha.

Jak poznat kvalitní bambucké máslo

Především byste měli vědět, že surové bambucké máslo je 100% přírodní produkt. Jedná se o jeden ze základních prvků přirozené péče o pokožku.

Má mnoho předností nejen v kosmetice, ale i v mnoha dalších oblastech. Díky způsobu extrakce si účinně uchovává všechny vitaminy a mastné kyseliny, které mohou přispět k zachování krásy a vlasů. Kvalita bambuckého másla závisí především na způsobu jeho zpracování.

Čisté bambucké máslo, bohaté na hydratační účinné látky, se vyrábí v několika fázích: sklizeň, dužina, mytí, mletí, extrakce, vaření a skladování.

Chcete-li si však vybrat kvalitní čisté bambucké máslo, musíte vzít v úvahu určité faktory, jako je barva, vůně a struktura. Barva surového bambuckého másla není stejná jako barva rafinovaného bambuckého másla. První se vyznačuje žlutými a béžovými odstíny, zatímco druhé se vyznačuje čistě bílým zbarvením.

Pokud jde o vůni, je třeba říci, že čisté nerafinované bambucké máslo má silnou oříškovou vůni, zatímco rafinované bude bez vůně nebo provoněné aromatickými sloučeninami. Vůně bambuckého másla je poměrně oblíbená, i když pro někoho může být nepříjemná.

Textura čistého nerafinovaného bambuckého másla je velmi hydratační a rychle proniká do těla, zatímco nekvalitní bambucké máslo na něj nemá prakticky žádný vliv.

Je třeba říci, že čisté nerafinované bambucké máslo je nejkvalitnější, protože splňuje požadavky pokožky. Pokud však vezmete v úvahu všechny tyto faktory, můžete z čistého nerafinovaného bambuckého másla získat maximální užitek.

Věnujte velkou pozornost kvalitě výrobku, který chcete koupit. Musíte se podívat na dostupné složení, abyste si ověřili, zda je vhodné pro vaši pokožku a ideální k použití. To vám pomůže identifikovat skutečné africké bambucké máslo pro vaši pokožku. Nezapomeňte kupovat bambucké máslo pouze v renomovaných obchodech.

Zdroje

Exkluzivní nabídky pro členy

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a získejte slevu na první objednávku a exkluzivní speciální nabídky a novinky přímo do své e-mailové schránky!